COVID FREE Η εμφάνιση του COVID-19 έχει στιγματίσει τις ζωές μας ενώ οι κοινωνικές συναναστροφές έχουν προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Όλο αυτό θέτει νέες βάσεις και προϋποθέσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων-ειδικά όσων αφορούν στην εστίαση όπου η μετάδοση του ιού μπορεί να πραγματοποιηθεί με γρηγοροτερους ρυθμους. ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΣΕ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Μπορεί η λειτουργία της εστίασης να βρίσκεται υπό αναστολή για την υποδοχή πελατών αυτή την περίοδο, όμως αργά ή γρήγορα το πράσινο φως θα δοθεί και τα καταστήματα θα αρχίσουν να υποδέχονται ξανά τους πελάτες τους. Με τις επιχειρήσεις που εμφανίζουν κρούσματα του κορονοϊού να πρέπει να παραμείνουν κλειστές για όσο διάστημα διαρκέσει η απολύμανση, είναι λογικό ο κάθε επιχειρηματίας να θέλει να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης του ιού ώστε να προστατέψει την επιχείρησή του. Εκτός όμως από τις οδηγίες σχετικά με την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση αντισηπτικών, τί άλλο θα μπορούσε να κάνει ο επιχειρηματίας ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εμφάνισης ενός μολυσματικού παθογόνου μικροοργανισμού;

φίλτρα αέρα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μη επαρκής καθαρισμός και απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, μπορεί να προκαλέσει τη διασπορά πολλών παθογόνων μικροοργανισμών όπως, βακτηρίδια, μύκητες, ακάρεα, μούχλες, άλγη, ιούς όπως Covid-19, Η1Ν1, λεγιονέλλα, φυματίωση κ.α. Αυτοί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, βρίσκονται παντού και κυρίως μέσα στους αεραγωγούς του κλιματισμού, το περιβάλλον των οποίων ευνοεί την ταχύτατη ανάπτυξη των πληθυσμών τους. Οι ιοί, εντός των αεραγωγών, πολλαπλασιάζονται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκλύονται δυσάρεστες οσμές.

ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ

Για ένα παθογόνο μικροοργανισμό είναι πανεύκολο να μετατρέψει σε εστία μόλυνσης τις εγκαταστάσεις σας. Αυτό συμβαίνει καθώς οι ιοί τρέφονται από το περιβάλλον στο οποίο ευδοκιμούν, επιτίθενται και επιδρούν στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο. Στα ακάρεα σκόνης μάλιστα έχει αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη δημιουργία αλλεργιών που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη. Παράλληλα, με τις επιχειρήσεις εστίασης να έχουν απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία τους κεντρικό σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, ένας ανεπαρκής ή ελλιπής καθαρισμός τους μπορεί να προκαλέσει σημαντική ρύπανση του αέρα των εσωτερικών χώρων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο αέρας των κλειστών χώρων εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα του εξωτερικού περιβάλλοντος, στον οποίο προσθέτονται οι περαιτέρω ρυπογόνοι παράγοντες που υπάρχουν στο εσωτερικό των κτιρίων. Τα δεδομένα σχετικά με τη ρύπανση των εσωτερικών χώρων, δηλαδή με τη μόλυνση του αέρα των εσωτερικών χώρων, επιβεβαιώνουν ότι η ποιότητα του αέρα των κλειστών χώρων είναι ως και 3 φορές χειρότερη από εκείνη του αέρα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

υγειονομική παγίδα
στόχος εστίαση

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΙΩΝ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στα σημεία που εμφανίζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση ατόμων, είναι πιθανό να δημιουργηθεί εστία μεταδιδόμενων παθογόνων μικροοργανισμών. Ένα κρούσμα του ιού COVID-19 στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου, των γραφείων μιας εταιρείας, ενός οχήματος μαζικών μεταφορών (ξηράς ή θαλάσσης), ακόμη και σε ένα κατάστημα, μπορεί να μεταφραστεί σε περαιτέρω ζημία και απώλεια τζίρου λόγω του διαστήματος που θα πρέπει να παραμείνει κλειστή η επιχείρηση, των εξόδων απολύμανσης αλλά και του αρνητικού word of mouth που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους καταναλωτές. Ένα σωστό κεντρικό σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού μπορεί να σώσει ή να επιβαρύνει την κατάσταση. Ειδικά μέσα στους αεραγωγούς των καταστημάτων εστίασης, μαζί με τα ενδοοικιακά αλλεργιογόνα και μικρόβια συναντούμε και συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων λίπους και λαδιού σε όλο το δίκτυο του εξαερισμού. Όταν τα δίκτυα εξαερισμού δεν καθαρίζονται αποτελεσματικά, ειδικά όσα βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους αποτελούν τον νούμερο ένα «ένοχο» για τη μετάδοση των περισσότερων ιών της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου και του Η1Ν1. Αυτό συμβαίνει καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, συσσωρεύουν παθογόνους μικροοργανισμούς από την αναπνοή και τον ιδρώτα και τους διαχέουν στην ατμόσφαιρα «ανακυκλωνοντας» τους.

ΓΙΑΤΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΕΡΔΗ

Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες, ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον εσωτερικών χώρων, προάγει την παραγωγικότητα των εργαζομένων σε αυτό. Παράλληλα οι επισκέψεις των πελατών πληθαίνουν καθώς η αίσθηση της ευεξίας κατά την επίσκεψη τους στο χώρο μας είναι αξιοσημείωτη. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, η λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, γίνεται αποδοτικότερη και οικονομικότερη κατά 10% – 18% ενώ υπάρχει σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Αντἰθετα, ένα μη υγιές εσωτερικό περιβάλλον εργασίας μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών του. Τα αποτελέσματα αυτού μπορεί να είναι εμφανή και επικίνδυνα για την υγεία ενός ατόμου και περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, άσθμα, ρινίτιδες, δύσπνοια, αλλεργίες, ερεθισμούς στα μάτια, ξηρότητα στο λαιμό κ.α. Έτσι, το οικονομικό κόστος της επιχείρησης από τη μειωμένη απόδοση του προσωπικού ή τις άδειες ασθένειας που οφείλονται στην κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα, είναι “κρυφό” αλλά στην πραγματικότητα μεγάλο.

καθαρός αέρας
υποδοχή πελατών

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Στους χώρους μαζικής εστίασης πελατών και συσσώρευσης κόσμου, οι απαιτήσεις για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όσον αφορά στη λειτουργία και απολύμανση των κεντρικών συστημάτων εξαερισμού είναι υψηλές. Είδικά όσον αφορά στην εστίαση η οποία έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τις επιπτώσεις του COVID-19, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων λίπους και λαδιού σε όλο το δίκτυο του εξαερισμού, η διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά και απαιτεί υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Για τις επιχειρήσεις της εστίασης, συνήθως κατά τη διαδικασία καθαρισμού, οι τεχνικοί είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στην εξάρμωση αρκετών σημείων του συστήματος. Για την πλύση του συστήματος εξαερισμού χρειάζονται τεράστιες ποσότητες νερού και διάφορων χημικών.

Η AEROCLEAN χρησιμοποιεί τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικές μεθόδους για την απομάκρυνση των επικαθίσεων του λίπους, όπως:

ενεργός αφρός

ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΦΡΟΣ

Στους χώρους μαζικής εστίασης πελατών και συσσώρευσης κόσμου, οι απαιτήσεις για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όσον αφορά στη λειτουργία και απολύμανση των κεντρικών συστημάτων εξαερισμού είναι υψηλές. Είδικά όσον αφορά στην εστίαση η οποία έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τις επιπτώσεις του COVID-19, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων λίπους και λαδιού σε όλο το δίκτυο του εξαερισμού, η διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά και απαιτεί υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

ξηρός πάγος

ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ

Ο ξηρός πάγος ψεκάζεται με ειδικό μηχάνημα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και με υψηλή πίεση. Αυτό οδηγεί σε ακαριαία σταθεροποίηση των επικαθίσεων με αποτέλεσμα να απομακρύνονται άμεσα. Έτσι η συλλογή και η απομάκρυνσή τους γίνεται μια εύκολη διαδικασία για την ομάδα των εξειδικευμένων τεχνικών μας.

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό του δικτύου εξαερισμού της επιχείρησής σας.