Νομοθεσία

Δεν είναι τυχαίος, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών κτλ. που δίνουν αξία στον παράγοντα της υγιεινής των χώρων και ιδιαίτερα στην εξασφάλιση του INDOOR AIR QUALITY

Περισσότερα

H υγιεινή στο εσωτερικό περιβάλλον

Η Υγιεινή & Ασφάλεια στο Εσωτερικό Περιβάλλον και ειδικά όσο αφορά τον εισπνεόμενο αέρα (Indoor Air Quality) ξεκίνησε πριν από δεκαετίες στις ΗΠΑ και αποτελεί πλέον πραγματικότητα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μελλοντικό δεδομένο και για τις επιχειρήσεις και κάθε είδους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΠΔ 16 / 1996 «ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Περισσότερα

Aλλες επιπτώσεις από τη λάθος χρήση του κλιματισμού

Η υπερβολική ή λάθος χρήση των κλιματιστικών, μπορεί να επιδεινώσει παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και η νευρίτιδα.

Περισσότερα

Κλιματιστικά και υγεία

Τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται ευρεία χρήση των κλιματιστικών, με κύριο σκοπό το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε να γίνει πιο άνετο, κυρίως από πλευράς θερμοκρασίας και υγρασίας. Η λειτουργία αυτή είναι ζωτικής σημασίας για ορισμένες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, ασθενείς με καρδιαγγειακά και κυρίως αναπνευστικά προβλήματα.

Περισσότερα

Οφέλη του καθαρισμού

Ο τακτικός και σωστός καθαρισμός, καθώς και η απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντικά οφέλη προς τον χρήστη.

Περισσότερα

Οδηγίες ορθής χρήσης και συντήρησης των κλιματιστικών

Μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε ώστε το κλιματιστικό σας να “ζήσει” περισσότερο!

Περισσότερα

Η νόσος των λεγεωνάριων (Legionella)

Οι βρώμικοι αεραγωγοί και τα κακώς συντηρημένα κλιματιστικά σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, χώρους εργασίας, κτλ., αναπαράγουν τη μούχλα, τα βακτήρια, τους ιούς και άλλα μικρόβια.

Περισσότερα

Ασθένειες

Όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο ο κος Μιλτιάδης Σιντόρης, Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος –Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου, Διευθυντής ΩΡΛ, Τμήματος Μελέτης & Θεραπείας, Διαταραχών Αναπνοής Παίδων – Ενηλίκων, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τα συμπτώματα είναι πολλά και αφορούν πολλά επιμέρους συστήματα του οργανισμού.

Περισσότερα

Τα πλέον διαδεδομένα αλλεργιογόνα των εσωτερικών χώρων

Βρίσκονται παντού και κυρίως μέσα στους αεραγωγούς του κλιματισμού, το περιβάλλον των οποίων ευνοεί την ταχύτατη ανάπτυξή των πληθυσμών τους. Πολλαπλασιάζονται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκλύονται δυσάρεστες οσμές.

Περισσότερα

Σύνδρομο νοσούντος κτιρίου S.B.S (Sick Building Syndrome)

To Σύνδρομο του Άρρωστου Κτιρίου (Sick Building Syndrome) αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 1982 και περιγράφει την κατάσταση κατά την οποία οι ένοικοι ή οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν δυσάρεστα συμπτώματα στην υγεία τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε ένα κτίριο. Τα συμπτώματα αυτά φαίνεται να εξαφανίζονται όταν απομακρύνονται από το κτίριο και ενίοτε παρουσιάζονται είτε σε συγκεκριμένα σημεία του κτιρίου είτε σε ολόκληρο το κτίριο.

Περισσότερα